
قبل از اینکه به بررسی جزییات، توانمندی ها و کاربرد چت جی پی تی (ChatGPT) در طراحی گرافیک و لوگو بپردازیم، بهتر است کمی به عقب برگردیم و ببینیم اساسا چت جی پی تی چیست و چرا این روزها به خبر اول رسانه های تکنولوژی تبدیل شده است. با ما همراه باشید.
چت جی پی تی (ChatGPT) چیست؟
این روزها احتمالا در هر محفل و مهمانی و جمعی، حرفی از چت جی پی تی (ChatGPT) شنیده اید. یا از آن اطلاعاتی دارید و کمی با بحث همراه شده اید و یا حسابی سردرگم شده اید که این ها درباره چه چیزی حرف می زنند. اصل چت جی پی تی (ChatGPT) چیست؟ کاربرد چت جی پی تی چیست چرا باید درباره آن انقدر حرف زد.
چت جی پی تی (ChatGPT) به زبان ساده، یک هوش مصنوعی است که می تواند به هر کسی در هر جایگاهی خدمات بسیار مفید و ارزشمندی را ارائه دهد. این هوش مصنوعی توسط شرکت OpenAi طراحی و اجرا شده است. حال شاید بپرسید این هوش مصنوعی چطور می تواند به من کمک کند؟ پاسخ آن ساده است. چت جی پی تی جواب سوال های شما را می دهد. یعنی در حقیقت به جای شما تحقیق می کند، بهترین نتایج را بررسی می کند و خلاصه ترین و بهترین جواب سوال را به شما می دهد.
سوالات شما لزوما نباید سوالاتی از جنس اطلاعات عمومی یا سوالات پیش پا افتاده باشد. اصلا. شما می توانید پیچیده ترین معادلات ریاضی را از او بپرسید، ایرادهای کدهایی که برای پروژه برنامه نویسی خود نوشتید را از او بپرسید، مشورت های سطح بالا اقتصادی، کسب و کار و حتی شخصی را از او بپرسید.

چگونه با چت جی پی تی ChatGPT کار کنیم؟
برای اینکه با چت جی پی تی (ChatGPT) کار کنیم، باید بدانیم که این یک پلتفرم آنلاین است و ما حداقل به یک گوشی موبایل یا کامپیوتر، یک خط اینترنت با سرعت متوسط رو به بالا، داشتن یک خط موبایل (که با توجه به تحریم ها، باید یک خط مجازی تهیه کنید)، قابلیت تغییر آی پی، اندکی سواد رایانه ای و البته داشتن اکانت چت جی پی تی (ChatGPT) یا بهتر بگوییم داشتن اکانت OpenAi نیاز داریم.
آموزش ثبت نام در چت جی پی تی ChatGPT
برای آموزش ثبت نام رایگان در چت جی پی تی ChatGPT یا بهتر بگوییم ثبت نام در OpenAi، باید بدانیم که نیاز به یک خط مجازی داریم. چرا که شماره موبایل های ایرانی توسط این شرکت تحریم هستند و ما باید با خرید یک شماره موبایل مجازی که قابلیت ثبت نام در اپن ای آی را داشته باشد، اقدام به ثبت نام کنیم.
برای خرید خط موبایل مجازی، می توانید از سایت هایی مثل نامبرلند یا سایر سرویس ها استفاده کنید. بعد از خرید خط مجازی، وارد سایت OpenAi می شویم که البته با تغییر IP فقط امکان پذیر است. سپس وارد گزینه ChatGPT می شویم و بعد از آن روی گزینه «Try ChatGPT» کلیک می کنیم.
حالا باید اقدام به ثبت نام کنید و دقیقا مثل ساختن یک اکانت جیمیل یا یک اکانت اینستاگرام، اقدام به پر کردن فیلدها می کنید. بعد از اتمام مراحل ساخل اکانت ChatGPT، می توانید از این هوش مصنوعی منحصر به فرد استفاده کنید.
کاربرد چت جی پی تی ChatGPT
از کاربردهای چت جی پی تی (ChatGPT) می توان به پاسخگویی به سوالات شما در هر زمینه ای، مشاوره های تخصصی (البته سعی کنید خیلی اعتماد نکنید تا متضرر نشوید)، حل معادلات ریاضی پیشرفته و ساده، کمک به ایرادیابی کدهای برنامه نویسی، کمک به برنامه نویسی، تصویرسازی هوشمند بر اساس هوش مصنوعی Dall-e، کمک به حل مباحث فیزیک، و غیره اشاره کرد.
حتی در زمینه تولید محتوا نیز این هوش مصنوعی می تواند به یاری شما بیاید و شما را متعجب کند از این همه توانایی خارق العاده.
چت جی پی تی ChatGPT مخفف چیست؟
طبیعتا معنای Chat را همگی میدانیم. گفت و گو و مکالمه. اما نکته بر سر معنای GPT است. پس بهتر است بدانید که چت جی پی تی ChatGPT مخفف Generative Pre-trained Transformer است که عده ای ترجمه فارسی پیچیده ای برای آن انتخاب کرده اند: مولد ازپیشآموزشیافته ترانسفورمر.
شرکت OpenAi ابتدا در برنامه های کاری خود عنوان کرده بود که قرار است کد منابع پروژه هایش را به صورت نسخه متن باز و رایگان عرضه نماید. اما پس از سال 2019 که تغییراتی ساختاری را اعمال کرد، از این کار منصرف شد.

برنامه چت جی پی تی ChatGPT
اگر به دنبال برنامه چت جی پی تی ChatGPT هستید که راحت تر از آن استفاده کنید، بگذارید خیالتان را راحت کنیم. هیچ برنامه چت جی پی تی (ChatGPT) هنوز ساخته نشده است. نه برنامه چت جی پی تی (ChatGPT) تحت ویندوز، نه برنامه چت جی پی تی (ChatGPT) تحت لینوکس، نه برنامه چت جی پی تی (ChatGPT) تحت مک و نه هیچ برنامه اندروید و ios ساخته نشده است.
البته بهتر است بگوییم که تا کنون ساخته نشده است. چرا که ممکن است دست اندرکاران کمپانی Openai در تدارک ساخت برنامه ای برای هوش مصنوعی خود باشند که کار را برای کاربر راحت تر کند.
دانلود اپلیکیشن چت جی پی تی ChatGPT
برای دانلود اپلیکیشن چت جی پی تی ChatGPT اندروید یا دانلود اپلیکیشن چت جی پی تی (ChatGPT) آی او اس (IOS) وقت خود را هدر ندهید. این اپلیکیشن وجود خارجی ندارد و هر اپلیکیشنی با نام ChatGPT دیدید از آن دوری کنید.
چت جی پی تی در حال حاضر صرفا یک سایت آنلاین است و دانلود هر نرم افزار ChatGPT یعنی احتمال بدافزار یا کلاهبرداری و یا در حالت خوشبینانه اش، یک نرم افزار بی خاصیت تقلبی.

تولید محتوا با چت جی پی تی ChatGPT
تولید محتوا با چت جی پی تی ChatGPT یکی از فرصت های بسیار خوبیست که برای دارندگان سایت ها فراهم شده است و البته تهدید بزرگی برای گوگل به حساب می آید. در حقیقت این فرصت برای انسان، یک تهدید برای گوگلی است که همواره سرچ ها را به محتواهای سایت ها متصل می کرده است. اما اگر قرار باشد چت جی بی تی خودش پاسخ سوالات را بدهد، چه نیازی به گوگل و رسیدن به سایت ها؟
باید ببینیم گوگل، این کمپانی بزرگ بین المللی، قرار است در این شطرنج سخت و پیچیده، چه حرکتی انجام دهد. همه منتظر حرکت بعدی آن هستند تا ببینند آیا کماکان قرار است بازیگر نقش اول حوزه دیتا باقی بماند یا قافیه را خواهد باخت. برای پاسخ به این سوال خیلی زود است. اما چیزی که می دانیم و از آن مطمئن هستیم این است که این تازه اول ماجراست. این کاربرد چت جی پی تی ChatGPT شروع تحولات بزرگی خواهد بود.
معرفی شرکت OpenAi
برای معرفی شرکت OpenAi همین نکته کافیست که بگوییم طراح و صاحب امتیاز هوش مصنوعی ChatGPT است و چه محصولی بهتر از این می توانید این کمپانی را معرفی نماید.
اوپن ای آی یک شرکت پژوهشی غیرانتفاعی در زمینه هوش مصنوعی است که هدفش توسه و رشد هوش مصنوعی بی خطر است. از بنیان گذاران این شرکت می توان به ایلان ماسک و سام آلتمن اشاره کرد.این شرکت در سال 2015 با سرمایه گذاری اولیه یک میلیارد دلاری تاسیس شد.
البته ایلان ماسک در سال 2018 میلادی از این شرکت جدا شد. دلیل جدایی ایلان ماسک از ChatGPT یا بهتر بگوییم OpenAi، بحث تعارض منافعی است که با هوش مصنوعی خودروهای تسلا وجود داشت.

کاربرد چت جی پی تی (ChatGPT) در طراحی گرافیک
اگر چت جی پی تی را در هر حوزه ای فعال و موثر بدانیم، طبیعیست که بحث چت جی پی تی (ChatGPT) در گرافیک نیز به میان خواهد آمد. اکنون بحث هوش مصنوعی در طراحی گرافیک و تصویرسازی، به جای خوبی رسیده است و سرویس های هوشمندی مثل میدجورنی (Midjourney) نیز حسابی محبوب شده اند.
اما باید این نکته را بدانیم که هوش مصنوعی در حال حاضر بیشتر به سمت خلق تصاویری دیجیتالی رفته است و در حقیقت توسعه تصویرسازی با هوش مصنوعی است که به نتایج مثبتی رسیده است. اما در زمینه طراحی گرافیک و شاخه های آن، هنوز دستاورد قابل قبولی ارائه نشده است.
از دلایل عدم توسعه چت جی پی تی در طراحی گرافیک، می توانیم به این نکته اشاره کنیم که طبیعتا یک ربات شاید بتواند به شکل مهندسی شده ای پاسخ سوالات و معادلات را بدهد، اما بحث سلیقه و جوهره هنری، چیزیست که لااقل تاکنون در یک ربات وجود نداشته و مختص انسان یا بهتر بگوییم طراح گرافیک بوده است.
طراحی لوگو با چت جی پی تی ChatGPT
طراحی لوگو با چت جی پی تی Chatgpt نیز دقیقا به همان دلایلی که به عدم توسعه آن در طراحی گرافیک منجر شده است و در پاراگراف بالا توضیح دادیم، خیلی قابل اتکا نیست و نمی توان به آن تکیه کرد. لااقل اکنون این امکان فراهم نیست.
پیش از این نیز پلتفرم های آنلاین طراحی لوگو با هوش مصنوعی یا ربات طراحی لوگو وجود داشته و دارند که همواره توصیه کرده ایم که از آن ها استفاده نشود. لااقل برای برندسازی پروژه های مهم، به هیچ وجه این میزان از تکراری بودن، عدم سلیقه و نگاه انسانسی پشت پروژه، و یونیک نبودن و عدم خلاقیت قابل قبول نیست.
یک پروژه برندسازی محصول یا کسب و کار، با هزینه های سنگینی که دارد، خیلی بهتر است که توسط یک طراح لوگو حرفه ای انجام شود و نه یک هوش مصنوعی که اگرچه در بسیاری از امور دقیق و کاربردی است، اما در این زمینه دارای توانایی های اندکی است.
چت جی پی تی (ChatGPT) به عنوان طراح یا به عنوان مشاور؟
نکته ای که لازم است به آن بپردازیم این است که چت جی پی تی (ChatGPT) به عنوان طراح مفید تر است یا به عنوان مشاور؟ طبیعتا پاسخ ما استفاده از هوش مصنوعی به عنوان مشاور است و نه طراح. شما می توانید در مراحل تحقیقات خود از ChatGPT سوالاتی را بپرسید و با اطلاعات وسیعتر و نگاه بازتر طراحی خود را انجام دهید.
اما اگر طراحی را به هوش مصنوعی بسپارید، نتیجه کار مطمئنا ایده آل نخواهد بود. پس هوش مصنوعی به عنوان مشاور، قطعا مفیدتر و قابل اطمینان تر است. شما علاوه بر پروسه بریف کردن کارفرمای خود، می توانید با گفت و گو با چت جی پی، به اطلاعات وسیعتری از حوزه کاری پروژه خود دست پیدا کنید. اطلاع از رقبا، ویژگی ها و اطلاعات فنی محصول یا کسب و کار، وسعت بازار، روند رو به رشد یا روند نزولی آن صنعت یا بیزینس و اطلاعاتی از این دست، قطعا شما را با دست بازتری به سمت طراحی هدایت می کند.
علاوه بر این شما می توانید در زمینه انتخاب رنگ، و حتی جزییات فنی در طراحی نیز سوالات خود را از این هوش مصنوعی محبوب بپرسید. بدون شک اگر از این جهت به چت جی بی تی نگاه کنیم، تاثر مثبتی در طراحی گرافیک خواهد داشت. اما اگر آن را به مثابه یک طراح نگاه کنیم که کار ما را ساده کند و هزینه هایمان را کمتر نماید، بگذارید رک به شما بگوییم که نتیجه ای نخواهد داشت.
چت جی پی تی (ChatGPT) فرصت است یا تهدید؟
این سوال همواره یکی از سوالات بشر در چند دهه اخیر بوده است. هوش مصنوعی یا ربات، برای انسان و بشریت فرصت است یا تهدید؟ همانطور که خیلی ها به این سوال پاسخ های دو پهلو داده اند و گفته اند که مثل هر ابزار دیگری می توان از این ابزار نیز استفاده مثبت یا منفی کرد، یا خیلی سیاه و بدبینانه به آن نگاه کرده اند (مثل اثر بزرگ استنلی کوبریک، 2001 یک ادیسه فضایی)، ما نیز نمی توانیم جواب متفاوتی به شما بدهیم.
تمام این نگاه ها و پاسخ ها هم درست هستند و هم غلط. ما با جهانی روبرو خواهیم شد که هنوز چشم اندازی از آن را ندیده ایم و فقط داریم درباره اش حدس و گمان می زنیم. اما اگر بخواهیم صرفا در زمینه طراحی گرافیک، طراحی لوگو و برندسازی به هوش مصنوعی بپردازیم، باید بگوییم که هوش مصنوعی و به طور خاص چت جی پی تی یک فرصت است تا تهدید.
هوش مصنوعی اگرچه نیاز انسان به خیلی از امور را کم یا حتی حذف می کند، اما بعید است که در زمینه طراحی گرافیک، بتوان جای انسان را گرفت. اتفاقا حضور هوش مصنوعی و ارائه مشاوره می تواند مثل دست سومی برای طراح باشد تا پروژه های خود را با اطلاعات کاملتر و نگاه وسیعتری به سرانجام برساند.
رقبای ChatGPT
طبیعتا مثل هر پدیده تکنولوژیک دیگری که متولد می شود، عرصه هوش مصنوعی نیز به میدان رقابت غول های قدیمی و جدید تبدیل خواهد شد. شرکت OpenAi با محصول پر سر و صدای خود ChatGpt، چراغ اول را بسیار قوی روشن کرد. اما پیشبینی آینده بسیار دشوار است. باید دید تا رقبای ChatGPT چه برنامه ای برای حضور در این عرصه دارند.
آیا می توانند این رقیب سرسخت را شکست دهند و خود را به عنوان پرچمدار هوش مصنوعی معرفی کنند یا از این محصول مدرن عقب افتاده اند و رقابت برایشان دشوار خواهد بود. طبیعتا با حضور قوی مایکروسافت و موتور جست و جوی Bing به عنوان پشتیبان این هوش مصنوعی، احتمال دوم قوی تر است.
گوگل بارد / Google Bard
طبیعتا گوگل به عنوان نوک قله فناوری اطلاعات، بیکار ننشسته و سال هاست در زمینه هوش مصنوعی مشغول فعالیت است. اما با حضور سریع چت جی پی تی به نوعی دچار غافلگیری شد و مجبور شد تا خیلی زودتر از موعد مد نظر خود، محصول جدیدش یعنی گوگل بارد / Google Bard را معرفی کند.
البته راه اندازی سریع این بستر، برای گوگل تبعات منفی نیز به دنبال داشت و پاسخ های اشتباه این هوش مصنوعی، سهام این کمپانی را به شدت دچار افت مقطعی کرد. اما نباید شک کرد که گوگل، بازیگر بسیار مهم این ماجراست و به زودی سهم خود را پس خواهد گرفت.
سخن آخر
استفاده از تکنولوژی، یادگیری تازه ترین ابزار روز، جدیدترین نرم افزارها، اطلاع از آخرین دستاوردهای فناوری، خیلی خوب و مفید است. اما آن چیزی که یک طراح را ماندگار و بزرگ می کند، قدرت درک و تحلیل او، توانایی های هنری و دانش بصریست. اینکه ما صرفا به یادگیری ابزار و به روز بودن خود در زمینه تکنولوژی بپردازیم، اما درکی از سواد بصری نداشته باشیم، مثل کودکی است که به او اتوموبیل گران قیمتی داده شده است و او هیچکاری جز بوق زدن را بلد نیست.
استفاده از این مطلب، تنها با ذکر منبع و لینک به آن مجاز می باشد.