
برای اینکه طراحی لوگو مفهومی را بهتر بشناسید و با اصول طراحی لوگوی مفهومی آشنا شوید، بهتر است اول به سراغ این موضوع برویم که اساسا لوگو مفهومی چیست؟ آیا لوگو خلاقانه همان لوگو مفهومی است؟ ویژگی ها و نکات لوگوی مفهومی چیست و چطور می توانیم سفارش طراحی لوگو مفهومی بدهیم؟ با ما همراه باشید.
طراحی لوگو مفهومی
لوگو مفهومی همانطور که از اسمش پیداست یعنی یک نشان تجاری (Logo) که دارای معنا و مفهومی خاص است. حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که مگر می شود یک لوگو حاوی یک پیام یا مفهوم نباشد که به این دسته از لوگوها لوگوی مفهومی می گوییم؟
بله ممکن است. بسیاری از لوگوها دارای معنا و مفهوم نیستند و یا اصطلاحا انتزاعی هستند و یا لوگوتایپ هایی که به جای داشتن یک معنا و مفهوم، صرفا دارای یک فرم و شکل جذاب و چشم نواز هستند. مثلا لوگوی کوکاکولا (Coca Cola) اساسا یک لوگوتایپ بسیار معروف، زیبا، استاندارد و ماندگار است و هیچ نقصی در آن وجود ندارد اما دارای معنا و مفهوم خاصی نیست. چرا که داشتن مفهوم جزو الزامات طراحی لوگو نیست.
اما لوگوهای مفهومی معمولا برای مخاطب جذاب تر هستند چرا که حاوی یک پیام منحصر به فرد و ویژه اند. ضمن اینکه در بسیاری از آن ها، قابلیت نمایش موضوع کسب و کار وجود دارد و این می تواند یک امتیاز مثبت برای آن برند تلقی شود.
طراحی لوگو برند یا کسب و کار خود را به ما بسپارید (استودیو ترنج لوگو)

آیا همه ی لوگوها باید لوگو مفهومی باشند؟
طبیعتا خیر. دنیای گرافیک و به طور خاص طراحی لوگو و برندینگ نیز مثل هر حوزه دیگری پر از تنوع است. همانطور که در صنعت خودرو شما فقط خودروی سواری نمی بینید و از ماشین های بدون سقف گرفته تا وانت و خودروهای شاسی بلند هم در آن می بینید، و یا صنعت مبلمان که از مبلمان استیل و رسمی گرفته تا مبلمان راحتی، اسپورت، فانتزی و انواع و اقسام متریال ها و دیزاین ها را در آن مشاهده می کنید، در حوزه طراحی لوگو نیز رویکردهای مختلف و متنوعی وجود دارد و لزوما نباید همه لوگوها لوگو مفهومی باشند.
اصول طراحی لوگو، اصولی مهم هستند که هر لوگویی باید از این اصول پیروی کند که در نهایت خروجی کار یک خروجی دقیق و استاندارد شود. اما سبک های طراحی لوگو متنوع هستند و هیچ الزامی وجود ندارد یک یک لوگو حتما مفهومی باشد. لوگو باید به برندینگ محصول، کسب و کار، سازمان و یا حتی شخص کمک کند و نماینده بصری آن برای مخاطب باشد.
آیا هر لوگو مفهومی خوب است؟
باز هم طبیعتا خیر. اینکه ما یک پیام را در لوگو خود قرار دهیم به خودی خود عامل موفقیت آن لوگو نخواهد بود. ما در صورتی یک لوگو مفهومی خوب خواهیم داشت که آن مفهوم نیز به شکل خلاقانه و درستی در ساختار لوگو قرار گیرد.
استفاده از پیام های سطحی، استفاده از تلفیق های سطحی، عدم خلاقیت در طراحی و همینطور عدم توجه به سایر ارکان و ویژگی های یک نشان تجاری، مثل تناسب، رنگ بندی، وزن کار و مواردی از این دست باعث می شود که یک لوگو مفهومی بد را داشته باشیم.
پس سعی کنید در طراحی لوگو مفهومی، تک بعدی نباشید و به تمام ارکان و جزییات و ابعاد کار نیز توجه ویژه نمایید. خلاقیت کار را بالا برده و از به کار بردن پیام و مفاهیم دم دستی و تکراری پرهیز کنید.
بهترین لوگوهای مفهومی دنیا را بشناسید:
لوگوهای مفهومی زیادی در دنیا هستند که بسیار شناخته شده و معروفند و در سطح بالایی از خلاقیت طراحی شده اند. ما در اینجا سعی خواهیم کرد تا تعدادی از بهترین لوگوهای مفهومی دنیا را برای شما معرفی کنیم:



بهترین لوگوهای مفهومی ایرانی:
در بین لوگوهای ایرانی، لوگوهای زیادی هستند که خلاقانه و ایده های جذابی طراحی شده اند. البته تعدادشان بسیار زیاد است و امکان درج تمام آن هم وجود ندارد. اما با هم تعدادی از لوگوهای مفهومی ایرانی را مشاهده نماییم:

لوگوی رستوران ایتالیایی رناتو که توسط مهکام امیرفخری، طراح ارشد استودیو ترنج لوگو طراحی شده است. این لوگو در سبک تلفیقی طراحی شده و کلمه رناتو به شکل یک ماکارونی پیچیده شده در دور چنگال درامده و به غذای اصیل ایتالیایی ها اشاره دارد.

لوگوی استودیو پر، که تلفیقی زیبا و جذاب از کلمه پر و نماد سمبلیک پر می باشد. این نشان توسط رضا قلی پور طراحی شده است.

لوگوی باشگاه بدنسازی ثروت، یکی از کارهای قوی المان تقی دوست می باشد که مفهوم و خلاقیت در آن به شکل خوبی دیده می شود.


لوگو مفهومی شرکت ارزش نهاد امید که توسط مهکام امیرفخری، طراح ارشد گروه ترنج لوگو طراحی شده است و در آن به خوبی به موضوع کسب و کار این شرکت اشاره شده است. شرکت ارزش نهاد امید در زمینه قیمت گذاری تخصصی املاک فعالیت می کند و این نشان تجاری که در سبک آرم تصویری طراحی شده است، از ترکیب ساختمان و نماد لیبل قیمت گذاری خلق شده است.

لوگو نشریه کلیک که توسط محمدرضا دوست محمدی طراحی شده و به طرز خلاقانه ای هم به فارسی و هم به انگلیسی، در یک ساختار منسجم و اصولی کلمه کلیک Click ایجاد شده است.
سفارش طراحی لوگو مفهومی به طراح حرفه ای:
برای ثبت سفارش طراحی لوگو مفهومی، سعی کنید آن را به طراح حرفه ای، با سابقه و رزومه قوی و کاملا کاربلد و خلاق بسپاری. طراحان تازه کار و کارآموز، گزینه خوبی برای طراحی یک برند بزرگ و آینده دار نیستند. چرا که دارای تجربه کافی برای این ماموریت ویژه نیستند و باید پله پله کسب تجربه کنند.
ما در ایران طراحان بزرگ و صاحب نامی داریم که در این زمینه می توانند شما را یاری کنند. ضمن اینکه ما، (استودیو طراحی ترنج لوگو) نیز به عنوان یکی از استودیوهای موفق طراحی لوگو در کشور، با تجربه طراحی بیش از هزار پروژه برندینگ، در خدمت شما هستیم. برای مشاهده نمونه کارهای طراحی لوگو مفهومی ما می توانید به این لینک مراجعه نمایید: صفحه نمونه کارهای طراحی لوگو
سبک های طراحی لوگو:
در زمینه طراحی لوگو، طراحی آرم و یا نشان تجاری که همگی دارای یک معنی هستند، ما سبک های زیادی دارید و یک مفهوم می تواند در تمامی این سبک ها استفاده شود. اگر می خواهید با سبک های طراحی لوگو آشنا شوید، کماکان با ما همراه باشید. ما به سه سبک اصلی تر لوگو اشاره می کنیم. هرچند اگر بخواهیم دقیقتر بررسی کنیم، به سبک های بیشتری نیز می توانیم اشاره کنیم. ام فعلا به این سه سبک اساسی می پردازیم.
سبک لوگوتایپ
به زبان بسیار ساده، طراحی لوگوتایپ یعنی طراحی یک نشان نوشته. در حقیقت وقتی طراح، صرفا از نام تجاری، یا نام شخصی یا هر کلمه ای برای طراحی یک نشان استفاده می کند، و هیچ المان، نماد یا سمبل و طرح دیگری را در کار استفاده نمی کند، یعنی یک لوگوتایپ طراحی کرده است. حال این لوگوتایپ می تواند به هر زبانی باشد. فارسی، یا انگلیسی، عربی و یا هر زبان دیگری.
لوگوی تلفیقی
گاهی طراح برای آنکه مفهوم بیشتری به کار ببخشد، اشاره بیشتری به حوزه کاری برند کند یا شکل و شمایل خلاقانه تری به لوگو ببخشد، علاوه بر استفاده از نام برند در طراحی، از یک نماد هم در آن استفاده می کند. در حقیقت نام برند را با یک نماد تلفیق می کند که به آن لوگوی تلفیقی می گویند.
لوگوی تلفیقی یا لوگوی ترکیبی، می تواند مرتبط با حوزه کاری باشد و اشاره مستقیم به موضوع کسب و کار کند. و یا می تواند کاملا بی ارتباط با آن باشد و اشاره به معنای نام برند، شعار برند، هدف برند یا هر چیز دیگری داشته باشد.
آرم تصویری
یکی دیگر از سبک های اساسی در طراحی لوگو، طراحی آرم تصویری یا نشان تصویری می باشد. در طراحی آرم تصویری، طراح از هیچ کلمه و نامی در طراحی استفاده نمی کند و صرفا با استفاده از خطوط و سطوح، سعی در طراحی یک تصویر می کند.
این تصویر، می تواند مرتبط با حوزه کاری باشد یا غیر مرتبط. می تواند دارای معنا و مفهوم باشد، و می تواند کاملا انتزاعی و بدون معنای واضح باشد. اما حتما باید دارای انسجام، تناسب، استانداردهای طراحی نشان و رنگ بندی درستی باشد که بتواند کارکرد یک لوگوی خوب را داشته باشد.
طراحی لوگو برند یا کسب و کار خود را به ما بسپارید (استودیو ترنج لوگو)
نکته پایانی
اساسا در دنیای گرافیک، برندسازی و طراحی لوگو، ما با تعاریف دقیق و صد در صد مرزبندی شده ای طرف نیستیم. این ذات دنیای هنر و خلاقیت است که مرزی را نمی شناسد و مدام در حال پیشرفت و وسعت گرفتن است.
تعریف لوگو مفهومی نیز به همین شکل کاملا وابسته به عوامل متعددی از جمله هنر و خلاقیت طراح است. طراح می تواند هر لحظه مرز جدید و یا بهتر بگوییم تعریف جدیدی از لوگو مفهومی ایجاد کند و دنیای طراحی را یک قدم به جلو ببرد.
منبع: استودیو طراحی ترنج
استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع و درج لینک به آن مجاز می باشد.