
شاید برای شما هم به عنوان طراح لوگو این سوال پیش آمده باشد که سایز لوگو در فتوشاپ چقدر باید باشد؟ رزولوشن لوگو چقدر باید باشد؟ لوگو را در چه نرم افزاری طراحی کنیم؟ و سوالاتی از این دست. ما اینجاییم تا به سوالات شما پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید.
سایز لوگو در فتوشاپ یا ایلاستریتو و قواعد اصولی سایز لوگو و آرم:
بگذارید همین ابتدای کار به شما بگوییم که سایز لوگو استاندارد، و موضوعاتی مثل قواعد اصولی سایز لوگو اصلا وجود خارجی ندارد. اگر شما یک طراح تازه کار لوگو و آرم هستید، باید از همین ابتدا بدانید که یک لوگو باید به صورت برداری یا همان وکتور طراحی شود و برای طراحی آن از نرم افزار ایلاستریتور و یا کورل بهره ببرید. در این نرم افزارها، شما هیچ سایزی را برای لوگو تعیین نمیکنید و هرچیزی که در این نرم افزارهای وکتور طراحی می کنید، قابلیت ریسایز کردن (Resize) را دارا می باشند. یعنی اگر یک لوگو به صورت وکتور طراحی شود، شما می توانید آن را در ابعاد یک بیلبورد بسیار وسیع بزرگ کنید و یا آن را در ابعادی ریز، کوچک کرده و استفاده کنید.
اما طراحان آماتور معمولا طراحی خود را در نرم افزارهای پیکسلی مثل فتوشاپ انجام می دهند و لذا برای شروع کار در این نرم افزار، از شما سایز پرونده ای را که می خواهید باز کنید و طراحی را آغاز کنید را می پرسد. هر سایزی که در نرم افزار فتوشاپ تعیین کنید، لوگوی شما نهایتا تا همان سایز را قابلیت بزرگ شدن دارد و بیش از این امکان پذیر نیست و از کیفیت لوگو کاسته می شود. ضمن اینکه طراحی لوگو در ابعاد و سایز بزرگ در فتوشاپ، حجم فایل را فوق العاده بالا می برد و اصلا کار درست و استانداردی نیست. قواعد اصولی سایز لوگو، در حقیقت در یک جمله خلاصه می شود. طراحی لوگو به صورت وکتور، جهت استفاده از ابعاد مختلف با بهترین رزولوشن ممکن و کمترین حجم فایل. اگر هنوز به نرم افزارهایی مثل ایلوستریتور یا کورل دراو آشنایی ندارید، توصیه می کنیم برای توسعه و پیشرفت کاری خودتان هر چه سریعتر برای فراگیری یکی از این دو نرم افزار کاربردی اقدام نمایید.

سایز لوگو در استفاده های مختلف:
حالا که متوجه شدیم در فرایند طراحی لوگو، مبحثی به نام سایز اصلا وجود خارجی ندارد، حالا می توانیم به بحث قواعد سایز لوگو در شبکه های اجتماعی، سایز لوگو و آرم در سایت، چاپ و امثالهم بپردازیم. در اینجا می توانیم استانداردی را برای استفاده از لوگو تعیین کنیم. اما در طراحی آن خیر.
سایز لوگو در وب سایت:
دو استفاده مهم لوگو در سایت، یکی در فایو آیکون است و دیگری در هدر سایت. فرقی ندارد لوگو سایت وردپرسی باشد یا سایت بر مبنای استانداردهای دیگر. در فایو آیکون، که ریزترین شکل استفاده از لوگو در سایت است، لوگوی شما در کنار آدرس بار قرار می گیرد و باید توجه داشته باشید که آرم سایت شما به نحوی باشد که در ابعاد ریز تاحدودی قابل رویت باشد و کاملا مبهم و گنگ نباشد. سایز فایوآیکون سایت 16*16، 32*32 یا 64*64 پیکسل است. فرمت فایل فایوآیکون نیز می تواند PNG یا Icon باشد.
اما هدر فضای بزرگتری برای نمایش لوگوی سایت شما دارد. میانگین ارتفاع لوگو برای نمایش در هدر سایت حدودا 20 تا 30 پیکسل می باشد. عرض آن نیز قابل تغییر است. اندازه لوگو افقی در هدر سایت: 250*150 پیکسل، 350*75 پیکسل، 400*100 پیکسل است. اندازه لوگو عمودی: 160*160 پیکسل می باشد و اندازه بنر کامل: 468*60 پیکسل است.
ابعاد لوگو در اینستاگرام، فیس بوک و شبکه های اجتماعی (سوشال مدیا):
اندازه و سایز لوگو در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است و باعث بهتر دیده شدن آن می شود. امروزه سوشیال مدیا از اهمیت ویژه تری نسبت به گذشته برخوردار هستند و چه خوب است که بیزنس ها و کسب و کارها با رعایت استانداردهایی، خود و کسب و کارشان را شکیل تر و حرفه ای تر در معرض دید مخاطبان قرار دهند.
اندازه لوگو در فیس بوک – Facebook Size
180*180 پیکسل برای صفحات شخصی و تجاری
820*312 پیکسل برای روی جلد
1200*628 برای عکس لینک به اشتراک گذاشته شده
ابعاد لوگو در اینستاگرام – Instagram Size
110*110 پیکسل برای پروفایل
161*161 پیکسل برای ریزعکسها
1080*1080 پیکسل برای تصاویر چهارگوش
1080*566 پیکسل برای تصویر منظره
1080*1350 پیکسل برای عکس صورت
1080*1920 پیکسل برای استوریها
سایز لوگو در شبکه اجتماعی توئیتر – twitter size
400*400 پیکسل برای تصویر پروفایل
1500*500 پیکسل برای تصویر روی جلد
440*220 تا 1024*512 پیکسل برای تصاویر توئیت شده
اندازه لوگو برای یوتیوب – Youtube Size
800*800 برای تصویر پروفایل
2560*1440 پیکسل برای تصویر روی جلد کانال یوتیوب
سایز لوگو در لینکدین – Linkedin Size
400*400 پیکسل برای تصویر پروفایل
سایز استاندارد لوگو برای چاپ:

در مصارف چاپی، بنا بر مورد مورد نظر، سایز استاندارد آرم متفاوت است. باید در نظر داشت که هر آیتم چاپی دارای شرایط و قواعد خاص خودش است و طبق آن باید از لوگو و آرم شرکت یا کسب و کارتان در آن استفاده کرد. انواع مختلف هدیههای تبلیغاتی، شوکولوگو، یونیفرم های رسمی، طراحی ست اداری و هویت بصری، انواع گیره ها، تیشرت و البسه، طراحی لوازم تحریر، درج لوگو روی ماگ و لیوان، طراحی انواع ظروف، طراحی بستهبندی و پکیجینگ و لیبلینگ، تابلوسازی و غیره.
سایز لوگو برای چاپ بر روی لیوان: 3*8.5 اینچ
چاپ لوگو بر روی کارت ویزیت: 2*3.5 اینچ
چاپ لوگو بر روی البسه و تیشرت: 15*14 اینچ
چاپ بر روی جیب روی سینه یونیفرم اداری: 8.52*8.43 اینچ
سایز لوگو برای چاپ : 40*27 اینچ
ابعاد پاکت: 8.41*5.9 اینچ
سایز زیر لیوانی: 4*4 اینچ

ابعاد لوگو در تابلو و تابلوسازی:
این یکی از مواردیست که باید در نظر داشته باشید که نیاز به لوگوی وکتور وجود دارد و سایز لوگو و فایل آن اصلا کاری را جلو نمی برد. تابلوسازها با استفاده از دستگاه های برش لیزر و CNC ، لوگوها را می سازند. مثلا تابلوی استیل طلایی، تابلوی استیل نقره ای، چلنیوم، انواع باکس، تابلوها و لوگوهایی که زیر آن ها نور است، تابلوهای چوبی، نئون و انواع و اقسام تابلوها.
در این موارد، تابلوساز با استفاده از فایل وکتور شما دست به ساخت لوگو و سایر اطلاعات می زند و محدودیت های فنی، مثل برق کشی، مقاومت برق، وجود نور زیر لوگو و تابلو، ضخامت خطوط و موارد دیگر، در خروجی کار بسیار موثر است.
پس در نظر داشته باشید که برای تابلوسازی لوگو، حتما باید فایل وکتور لوگو را داشته باشید و داشتن یک فایل غیر وکتور لوگو حتی در سایز و ابعاد بسیار بزرگ نیز کمکی به شما نخواهد کرد. چرا که دستگاه های لیزری تابلوسازی، چنین فرمت هایی را استاندارد ندانسته و قابلیت برش را نخواهند داشت.