بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو و گرافیک
سلام همراهان عزیز استودیو طراحی لوگوی ترنج. در سلسله مطالب آموزشی بلاگ سایت، این بار قصد داریم خیلی خلاصه و به زبان ساده، درباره بهترین نرم افزار طراحی گرافیک صحبت کنیم. این مطلب هم به درد علاقه مندان به گرافیک و تازه کارها می خورد و هم صاحبین مشاغلی که قصد سفارش لوگو (به هر طراحی) دارند و بهتر است بدانند چه فرمت هایی را باید از طراح تحویل بگیرند.
اما برای شروع، بهتر است اول به این موضوع بپردازیم که اساسا وظیفه یک نرم افزار گرافیکی چیست؟ آیا صرفا توانایی اجرایی یک فرایند گرافیکی کفایت می کند؟ یا خروجی و فرمت هایی که ارائه می دهد اهمیت دارد؟ طبیعتا هر دو مهم و ضروری هستند. اما باید بدانیم که آنچه که نرم افزارهای گرافیکی را از هم متمایز می کند، اتفاقا خروجی هاییست که ارائه می دهند. برخی نرم افزارها خروجی وکتور و برخی دیگر خروجی پیکسلی می دهند. پس برای پاسخ به این سوال که بهترین نرم افزار گرافیکی چیست باید اول به این نکته بپردازیم که فرمت ها و ساختارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند و چه کارایی هایی دارند و بعد از آن مشخص می شود کدام نرم افزارهای گرافیکی بهترین و حرفه ای ترین نرم افزارهای گرافیکی هستند. با ما همراه باشید.
بهترین نرم افزار طراحی گرافیک : تصاویر پیکسلی و تصاویر برداری
به طور کلی تصاویر دیجیتالی به دو دسته تقسیم میشوند. یا تصاویر پیکسلی هستن (بیت مت)، و یا تصاویر برداری هستن (وکتور). حالا فرقشون چیه؟
تصاویر پیکسلی (بیت مپ یا رستر):
تصاویر پیکسلی از واحدهای کوچکی به نام پیکسل تشکیل شدند که اگر روی هر تصویری زوم کنید می توانید واحد های مربع شکل را در تصاویر ببینید. به این تصاویر Pixel ، Bitmap یا Raster نیز می گویند.
حالا ویژگی تصاویر پیکسلی چیست؟
این تصاویر را نمیشود از سایز اصلیشان بزرگتر کرد یا اصطلاحا زوم کرد. مثلا تمام عکس هایی که با دوربین گرفته می شود پیکسلی هستند. یا مثلا اگر یک طراحی انجام میدهیم در نرم افزارهای پیکسل محور، فقط باید از اون طراحی در همون سایزی که طراحی را انجام دادیم استفاده کنیم. یعنی نمیتوانیم آن طراحی را بزرگتر کنیم. چرا که کیفیت طرح پایین میاید و پیکسل ها دیده می شوند.
تصاویر وکتوری (برداری):
تصاویر وکتوری (Vector) چون در نرم افزارهای خاص خودشان طراحی میشوند، بر اساس بردار شکل میگیرند و این به زبان ساده یعنی اینکه طرح را شما تا بی نهایت هم می توانید بزرگ کنید بدون هرگونه افت کیفیت.
حالا که تفاوت این دو را متوجه شدید، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کدام نرم افزار پیکسلی است و کدام نرم افزار وکتوری. فرمت های هر کدوم چه چیزهایی هستند و چه کارایی دارند.
معروفترین نرم افزار پیکسلی:
معروف ترین نرم افزار پیکسلی، فتوشاپ است. نرم افزاری که مختص روتوش عکس است و یا طراحی هایی که سایز مشخصی دارند. مثلا می دانید که به یک کارت ویزیت با ابعاد 9 سانت در 6 سانت نیاز دارید و قرار نیست آن فایل را بزرگتر از این ابعاد چاپ کنید. فقط در همان سایز چاپ می کنید. پس با همان نرم افزار فتوشاپ کارتان راه میفتد و میتوانید طراحی کنید.
فرمت های معروف فایل در نرم افزار فتوشاپ این ها هستند:
PSD پی اس دی
PNG پی ان جی
TIFF تیف
JPEG جی پگ
پس یادتان باشد فقط برای روتوش عکس، و یا طراحی هایی که سایز مشخصی دارند از فتوشاپ استفاده کنید. مثلا می خواهید یک سربرگ طراحی کنید در سایز A4 و با همان سایز هم چاپش کنید. نه بزرگتر.
معروفترین نرم افزار وکتوری:
نرم افزارهای زیادی هستند. اما دو نرم افزار وکتوری از بقیه مهمتر، کامل تر و رایج تر هستند. یکی نرم افزار کورل و دومی نرم افزار ایلاستریتور. در این نرم افزارها هر طرحی که طراحی کنید قابلیت بزرگتر شدن رو دارند. بدون هیچ افت کیفیت. پس مناسب ترین نرم افزار برای طراحی لوگو، یک نرم افزار وکتوری است. چرا که شاید شما بخواهید لوگویتان را روی سربرگ درج کنید یا روی یک بیلبورد با ابعاد فوق العاده بزرگ. و یا اینکه بخواهید از تابلوساز که تابلوی لوگویتان را بسازد و آن تابلوساز چون از دستگاه های برش CNC استفاده می کند، نیاز به یک فایل وکتور دارد و نه پیکسل. پس یادتان باشد اگر جایی سفارش طراحی لوگو دادید حتما باید در انتهای کار از آن طراح فایل وکتور تحویل بگیرید. نه پیکسل.
فرمت های معروف فایل در نرم افزار های وکتور این ها هستن:
Ai (در
نرم افزار ایلاستریتور)
EPS (در
نرم افزار ایلاستریتور)
CDR (در
نرم افزار کورل)
PDF
(عمومی بین هر دو نرم افزار)
SVG
(عمومی بین هر دو نرم افزار)
حالا در بین نرم افزارهای وکتوری، کورل بهتر است یا ایلاستریتور؟
هر دو نرم افزار دارای امکانات کامل و دقیقی هستند. اما ما ایلوستریتور رو توصیه می کنیم. چرا که نرم افزار به روزتری است، در کمپانی معروف Adobe ساخته شده و حتی کسانی که تصویرسازی انجام میدهند یا طراحی کاراکتر و نقاشی دیجیتال، می توانند از امکانات بسیار پیشرفته آن استفاده کنند.
یک گرافیست حتما باید کار با یک نرم افزار پیکسلی و یک نرم افزار وکتوری را بلد باشد. چرا که نرم افزار فتوشاپ و نرم افزار ایلاستریتور هر دو متعلق به کمپانی Adobe هستند، پس بهتر است که همین دو را برای یاد گرفتن انتخاب کنید. چرا که خیلی از ابزارهایشان شبیه به هم هستند و مچ شدن با جفتشان هم راحت تر.
و اما نکته آخر:
یادگیری نرم افزار، مساوی گرافیست شدن نیست. فقط یک بخش کوچک از آن است. در گرافیک باید سواد بصری را یادبگیرید. طراحی روی کاغذ را یاد بگیرید. کار با نرم افزارها را یاد بگیرید. رنگ شناسی ، اصول چاپ، درک دقیق از ویژگی های لوگو یا هر چیز دیگه، آشنایی با مفاهیمی مثل برندسازی، هویت بصری،
انسجام بصری برند، و …
کار با نرم افزار را یاد بگیرید. خیلی خوب است. اما نرم افزار شما را گرافیست نمی کند. خیلی چیزها را همزمان باید یاد بگیرید. و یادتان باشد یک طراح لوگوی حرفه ای، در نرم افزار لوگو طراحی نمی کند. روی کاغذ طراحی می کند و در نرم افزار وکتوری فقط آن را اجرا می کند.
استودیو طراحی لوگوی ترنج
استفاده از مطلب فقط با ذکر منبع و لینک مجاز است