امروزه یکی از اصلی ترین و تاثیرگذارترین شیوه های برنیدنگ، برندسازی و توسعه کسب و کارها، خلق هویت بصری برند یا همان Brand Identity Design می باشد. فرقی نمی کند شما یک سازمان باشید، یک شرکت باشید، یک کسب و کار نوپا، استارت آپ و یا حتی یک شخص. هویت بصری روشی منعطف برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر بر ذهن مخاطب و یا مشتریان شماست.
جالب است بدانید امروزه حتی دولت ها و نهادهای دولتی و جهانی نیز از هویت بصری استفاده می کنند. تا آنجا که سازمان ملل متحد، سازمان های جهانی، برخی دولت ها، سازمان های گردشگری، و حتی شهرداری ها مثل شهرداری استانبول و یا به تازگی شهرداری تهران نیز دست به خلق هویت بصری خود زده اند.
تعریف هویت بصری برند:
در تعریف هویت بصری برند می تواند گفت که این هویت بصری، شباهت زیادی به هویت ما دارد. تاکنون به این فکر کرده اید که دیگران ما را چگونه به یاد می آورند؟ طبیعتا از کلام و لحن ما، رفتار، ظاهر، نوع لباس پوشیدن، رنگ معمول البسه و پوست ما، بو و عطر، و مواردی اینچنینی. دقیقا هویت بصری نیز همین نقش را برای یک برند یا کسب و کار دارد. هویت بصری همان هویت دیداری برند است که در مخاطب در مواجهه با آن برند را به یاد می آورد. ما سال های سال است که با دیدن رنگ قرمز مخصوص کوکاکولا آن را به یاد می آوریم. با دیدن لوگوی سیب گاز زده اپل یاد این برند و محصولات درجه یک آن می افتیم و با دیدن رنگ زرد کترپیلار، به سرعت محصولات مقاوت این برند بزرگ از خاطرمان عبور می کند. در حقیقت این همان قدرت برندسازیست که طراحی لوگو و هویت بصری بخش مهمی از آن را تشکیل می دهد.
طراحی هویت بصری یعنی برند شدن؟
به هیچ وجه طراحی هویت بصری (Visual Identity Design) مساوی برند شدن نیست. یک برند باید هویت بصری داشته باشد اما داشتن هویت بصری شما را به تنهایی برند نمی کند. ایجاد یک تجربه لذت بخش برای مشتری، ارائه محصول با کیفیت یا خدمات مناسب و درجه یک، مشتری مداری، قیمت گذاری دقیق و مناسب، پشتیبانی در سطح بالا، توجه به رضایت مشتری و ارتقا و توسعه مداوم محصولات و خدمات، برخورد صحیح پرسونل و مسئولان با مشتریان و موارد متعدد دیگر، همه و همه لازمه برند شدن هستند و صرف داشتن یک لوگو حرفه ای یا طراحی هویت بصری و تبلیغات، شما را برند نمی کند. پس سعی کنید این موارد را به طور همزمان و موازی جلو ببرید و از هیچ کدام غافل نشوید.
اهمیت هویت بصری در برندینگ:
یک برند یا یک کسب و کار، با لوگو و هویت بصری خود به مخاطب پیام میفرستد. پیامی کوتاه و موجز که باید تاثیر خود را در کسری از ثانیه بگذارد. در حقیقت لوگو و هویت بصری نماینده برند خواهند بود و به عنوان یک سفیر ممتاز و سطح بالا، همه جا حضور پیدا خواهند کرد. دست به دست می چرخند و گوش به گوش درباره اش می شنوند. مردم از آن ها صحبت می کنند و با دیدنش سریعا احساساتشان بر انگیخته می شود. گاهی احساس سرزندگی، گاهی ایمنی، گاهی طراوت زنانگی، و گاهی هم برعکس، احساس یک برند کم کیفیت و ناتوان در ارائه محصول یا خدمات خوب.
لوگو و هویت بصری در مخاطب حس وفاداری ایجاد می کند و یک نزدیکی قلبی و ارادت میان او و برند شما خلق می کند که به نوعی ارزشمندترین دارایی هر برند، دقیقا همین ایجاد حس وفاداری در مخاطب و مشتریان است.
اقلام هویت بصری:
از مهمترین اقلام هویت بصری می توان به لوگو یا همان نشان تجاری، اوراق اداری یا همان ست اداری، بسته بندی و پکیجینگ، تبلیغات، ابزارهای بازاریابی مثل بروشور و کاتالوگ، لباس های پرسونل، معماری داخلی و سازمانی، و موارد دیگر اشاره کرد.
حرف آخر:
هویت بصری یک مجموعه منظم و در هم تنیده از اجزای مختلف است. مثل چرخدنده های داخل موتور یک خودرو که همگی به طرز بسیار دقیق و منظمی با هم کار می کنند. پس در طراحی هویت بصری، سعی کنید تمامی اجزا همراستا با هم کار کنند و هر کدام ساز خود را نزنند. لوگو، رنگ سازمانی و پالت رنگی، تم واحد در طراحی ها، فونت ها، سایز فونت ها، دستورالعمل های مجاز و غیر مجاز گرافیکی، فواصل، زوایا، فرم و تناسب ها، همگی باید متحد الشکل و با یک فرمول واحد طراحی شوند تا تاثیر خود را بگذارند. در غیر این صورت، شما فقط مواردی را طراحی کرده اید و بس. هیچ هویت بصری خلق نشده است.
استودیو طراحی لوگو ترنج